La Nostra Forza

 

Het doel van onze kennel is het fokken van honden met het juiste karakter, rastype, en goede gezondheid.

Wij fokken om het ras te behouden of zelfs te verbeteren en staan vanaf het begin tot het eind achter onze honden, ons fok beleid, onze selectie en de ras standaard maar ook voeding, ontwikkeling en beweging komen aanbod.

Laten we beginnen bij het begin en het ontstaan van mijn Passie voor de Cane Corso Italiano Cane Corso Wereld Kampioen Paco ik heb hem op een show gezien, en ik was verkocht!

Ik ben de Cane Corso gaan volgen en zag al heel snel dat als ik een Cane Corso wilde dat ik dan niet in Nederland, België of Duitsland een hond wilde aanschaffen. Italië dan maar zou je denken, land van herkomst van de CC. Maar ook hier is het moeilijk om een goede hond te vinden. Na een hele tijd verdiepen in bloedlijnen, de geschiedenis van de cc bestuderen en alle raskenmerken leren kwam ik uiteindelijk uit in Servië bij Emil Muncan.

Ik importeerde mijn eerste teef Vita uit ouderhonden gefokt door Emil Muncan Corso Di Munteanu samen hebben we uiteindelijk een fokprogramma opgezet met bepaalde bloedlijnen die voor mijn gevoel het dichtst bij de orgine van de CC liggen zowel Italiaanse als ander lijnen uit Europa en Verenigde Staten.         

Met deze lijnen ben ik mijn Kennel La Nostra Forza dat betekend onze Kracht aan het opbouwen. 

In samenwerking met verschillende fokkers zoal Milan D Stojovic kennel imperium romanum  en Emil muncan Corso di Munteanu en door het bezoeken van shows en seminars proberen we zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het ras ,  Dat geldt voor gezondheid onderzoeken maar ook voor mij niet onbelangrijk karakters en bloedlijnen. 

Op dit moment speelt epilepsie een grote rol binnen de gezondheid van het ras en proberen wij zo goed als dat mogelijk is dit uit te selecteren om zo risico te verlagen dit doe ik bij iedere combinatie die ik maak in alle opzichten risico verlagen op gezondheid- problemen.

Ook het opvoeden van pups voeding en training zijn onderdeel hiervan wij proberen al onze pups de beste start te geven en de pup eigenaren zo goed mogelijk te kunnen begeleiden daarom vind ik dit belangrijk als fokker draag je altijd verantwoordelijkheid voor jou gefokte honden, Iedereen met een hond van lnf is altijd verbonden aan de kennel de 

LNF Family 

Waar ik ontzettend trots op ben en wat ik ook graag in de toekomst zo wil behouden is het contact met pup eigenaren.

Honden die onze kennel naam dragen, de gastgezinnen en ook de verkochte of herplaatste oudere honden alles wat in mijn kennel is geboren of is geweest zal altijd een deel uitmaken van mij die zitten in mijn hart.

Ik hoop dan ook van iedereen in de toekomst foto’s te krijgen, updates en bezoekjes, ieder jaar een reünie en gewoon goed contact. 

Ook als alles wat minder gaat -hoewel we ons uiterste best doen zo gezond mogelijke cc te fokken- wil ik graag op de hoogte worden gehouden en zal ik iedereen met al mijn kennis bijstaan ongeacht het probleem ! 

vertrouw ik erop dat we samen zorgen dat de pup een gezonde fitte oude lieverd wordt.

Veel liefs,

Priscilla Christoffels  La Nostra Forza


Karakter

bestendig, constant, duurzaam, evenwichtig, gelijkmatig, harmonieus, standvastig, stationair, vast,  de definitie van stabiel of synonieme voor stabiel                                                                                                      

  • Wat is dan een stabiele hond ? Een hond die snel herstelt van een nieuwe situaties en die geen onvoorspelbaar gedrag vertoont,  een hond die van zichzelf uitgaat en dus niet 'anders' wordt in het bijzijn van een andere hond, een hond die zelfverzekerd is zo zijn er nog tal van dingen die een stabiele hond beschrijven                                         
  • nu naar de CANE CORSO dit is een deel uit de Morsiani standaard geschreven door  Dr Antonio Morsiani                                                                             
  • een hond met een sterke gevoel voor bescherming dat de Corso typeert, maakt het een uitzonderlijke beschermer van het eigendom, het instinct van de bewaker is aangeboren in het ras, waardoor het deze taak effectief kan uitvoeren, zonder dat er behoefte aan opleiding is,Wacht tot de indringer de grenzen van het terrein schendt om hem te verrassen,  plotseling, als een schaduw in de nacht, Als de indringer rustig wordt gehouden en bijna immobiel, zal de corso de aandacht van de meester trekken en hier aan gehoorzamen, als de verdachte bewegingen zullen maken en proberen te ontsnappen aan de hond wordt de intensiteit van agressieve actie in relatie tot pogingen om hem te ontsnappen vergroot door de indringer.

 

  • gedrag een intelligente, energieke en gebalanceerd karakter, en onmiskenbare waak en verdedigings- hond. Dociel en liefdevol , liefdevol met kinderen en familie, word, indien nodig, aan 'n verschrikkelijke en moedige verdediger van mens, huis en eigendom. bekwaam.een evenwichtige hond, een indicatie van goed karakter, een kwaliteit!

 

  • “Sociale isolatie creëert geen goede verdediger, creëert een angstige of agressieve hond zonder kennis”.De corso heeft een evenwichtige eigenaar nodig die ten alle tijden consequent is en eerlijk naar zijn/haar hond           
  • Door verkeerde trainingen verkeerde karakters en onstabiele honden verpesten het het beeld van het ras, Een Cane Corso is een moedige hond die niets uit de weg gaat maar zal de strijd niet opzoeken
  • Best te omschrijven als onbevreesd!
Rating: 2.25 sterren
8 stemmen